DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Hatalmas nyüzsgés a Formula-E fináléján

A szezon utolsó versenyén még a szokottnál is nagyobb tömeg fogadta a Formula-E versenyzőit és a látogatókat Londonban. A sztárvendégeken kívül néhány pilótabarátnő is kíváncsi volt a futamra.

A vasárnapi verseny nyertese Sam Bird lett, kedvese, Hollie két Virgin Racing rajongó kisfiúval jelent meg, a futamot követően pedig boldogan ünnepelt párjával.

Ezúttal Jean-Eric Vergne sem egyedül érkezett, vele tartott DJ kedvese, Petra Silander is.

A Forma-1-es bokszutcában nem sokszor láthatjuk Millyt, Will Stevens barátnőjét, ám a londoni fináléra ő is kíváncsi volt, barátnőivel pózolt a paddockban és a Bettersea parkban.

Kelly Piquet mostanában szinte minden futamra elkísérte testvérét, de ezúttal nem csak a bajnokkal, Nelsonnal, hanem Alain Prosttal és Bruno Sennával is fényképezkedett, valamint a szezonzáró gálán is részt vett. Élményeit a versenysorozat hivatalos oldalán vezetett blogjában osztotta meg a nagyvilággal:

„Micsoda hullámvasút volt ez a hétvége a Formula-E londoni fináléjánál – elmosódott az egész és túl gyorsan zajlott le. Amikor pénteken megérkeztünk a Bettersea parkba, érezhető volt a nyugtalanság és az izgalom a levegőben, bár egyes versenyzőknek sikerült elterelniük a gondolataikat a Bettersea állatotthon látogatásával. Nem ezek voltak az egyetlen bundás állatok a paddock környékén, ugyanis egy jegesmedve sétált végig a bokszutcán! Paula egy két ember által működtetett báb volt, a Greenpeace kezdeményezése, nagyon élethű…

A Formula-E utolsó hétvégéjén valahogy más volt a hangulat. A paddock tele volt vendégekkel, a VIP bokszbejárások pedig rajongókkal. Itt járt Will.i.am, Antonio Banderas, Vitali Klitschko, Barry McGuigan, Sir Richard Branson és Nicolas Huss, a Visa Európa ügyvezető igazgatója. Az eVillage hihetetlen volt, több ezer ember gyűlt össze és próbálta akár csak egy pillanatra is látni a kedvenc versenyzőjét a dobogón.

De mégsem volt minden tökéletes, mivel először ebben a szezonban elkezdett esni és néhány új szálat hozott a bajnoki harcba… Mégis úgy éreztem, hogy én is hibás vagyok egy kicsit! Minden versenyhétvégén van egy sorsolás az időmérős csoportokra vonatkozóan, ez dönti el a versenyzők sorrendjét az 50 perces kvalifikáció alatt. Én mentem kihúzni Nelson csoportját és a hármas számot kaptam, amiről most már tudjuk, hogy nem volt a legjobb választás! Nem vagyok biztos benne, hogy ő tudja, de nagyon rosszul éreztem magam emiatt és megesküszöm, hogy sosem csinálom ezt újra!

kelly piquet (1)



Az időmérő után minden lehetőséget lejátszottam a fejemben és felraktam egy pulzusmérőt, erre az adrenalinnal töltött versenyre. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a mérés eredménye.

Amikor az autók áthajtottak a célvonalon, nem tudtuk, hogy Nelson mikor tér vissza a garázsba, úgyhogy az ünneplés egy kicsit váratott magára. Nelson nagyon meg akarta nyerni a bajnokságot, de gratulálok a Sebastiennek és Lucasnak is, hogy részese voltak ennek az izgalmas küzdelemnek. Komoly próbát állítottak elénk!

Pihenésre nem volt idő, mert a Formula-E ellátogatott a Természettudományi Múzeumba egy jótékonysági aukció és a szezonzáró gála miatt. Szürreális volt, hogy az asztalok dinoszaurusz csontvázak körül álltak, csodálatos este volt és méltó módja az első bajnokság befejezésének.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: