DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

4 kapcsolat, 7 gyerek - Így él Nelson Piquet

Nelson Piquet tipikusan playboy életet élt, rendszeresen cserélgette barátnőit és feleségeit, akik mind gyönyörűek és elbűvölőek voltak. Képes volt a versenyhétvégén nőket felszedni még akkor is, amikor a többi pilóta már a futamra koncentrált. Három házasságából öt fia és két lánya született.

sylvia _ piquet

Piquet és Sylvia Tamsma


Első házasságát a brazil Maria Clara Vassalóval kötötte 1976-ban, de ez a frigy nem sikerült hosszúra, csupán egy évig tartott. Kapcsolatuk alatt egy fiuk született, Geraldo Piquet, 1977-ben. Geraldo kamionversenyeken vett részt, szerepelt a Formula Truck bajnokságban is.

Második házassága alatt a holland származású Sylvia Tamsmától három gyermeke született: Nelson Angelo 1985-ben, Kelly 1988-ban, és Julia 1992-ben. Sylvia korábban modellként dolgozott, nyolc nyelven beszél, több évig Monacóban, majd Nizzában lakott, 2007-ben pedig visszaköltözött hazájába. Járt többek között Henri Leconte francia teniszezővel is.

Sylvia Tamsma

Sylvia Tamsma, Piquet második felesége

Amikor néhány éve Sylviát arról kérdezték, hogy mit gondol az F1-ről, csak annyit mondott félig bosszúsan, félig lemondóan, hogy egy hatalmas üzlet az egész. Az 1980-as években ő is gyakori vendég volt a paddockban, Niki Lauda és Bernie Ecclestone a barátai közé tartoztak, és szerinte akkoriban valódi bajtársiasság volt a résztvevők között.

Nelson Angelo gyermekkorát Monacóban töltötte, de nyolcévesen Brazíliába költözött apjához és annak új párjához, majd gokartozni kezdett. Szülőként Sylvia számára nagy áldozat volt, hogy elengedje fiát, de úgy gondolta, a legfontosabb, hogy pilótaként fejlődjön és ebben apja nyújthatja neki a legnagyobb segítséget, így nem állhatott az útjába. Két lánya, Julia és Kelly anyjukkal maradtak Monacóban, de bátyjuk továbbra is közel állt hozzájuk és az ünnepeket mindig négyesben töltötték.

nelson _ sylvia_ julia _ kelly

Sylvia és három gyermeke, Nelson Jr., Julia és Kelly

Sylvia tiszteli fia döntését, hogy ezt a karriert választotta és büszke eredményeire, de anyaként természetesen mindig izgul érte a versenyek alatt, „állandóan pillangók repkednek a gyomrában”. A fia első F1-es versenyeit televízión keresztül nézte barátai társaságában, ez furcsa volt számára, mert korábban férjét mindig elkísérte és élőben követte a futamokat. 

Később több versenyre is elment, először a 2008-as Török Nagydíjra, de volt olyan is, hogy Nelson felhívta, hogy szüksége van rá, ezért rögtön odautazott a futamra. Fia sok kritikát kapott karrierje során, de anyja mindig úgy harcolt érte, akár egy oroszlán, mert hitt abban, hogy fia az F1-be való.

Sylvia és Piquet idősebbik lánya, Kelly Németországban született, majd Dél-Franciaország, Oxford, Brazília és New York között ingázva nőtt fel. Jelenleg is az amerikai városban él, de csak akkor érzi magát igazán otthon, ha apja hazájában van, vagy ha meglátogatja anyját Hollandiában.

kelly _ nelson

Kelly Piquet és Nelson Piquet Jr.

A lány négy nyelven beszél és mára kiérdemelte a világjáró megnevezést. Nemzetközi kapcsolatokat tanult Manhattanben, majd figyelmét az afrikai kontinensre összpontosította. Korábban sosem önkénteskedett, de az interneten keresgélve rátalált egy szervezetre, amely kapcsolatban állt az ENSZ-szel és tizenkét országban folytatott projekteket. Kelly rájött, hogy ő a nélkülöző afrikai gyerekeknek akarja szentelni magát. Nem volt könnyű meggyőznie szüleit és senki sem hitte el, hogy véghez tudja vinni majd tervét, a legtöbb barátja pedig azt gondolta, hogy egy hétig sem fogja kibírni. Végül elutazott, de sok veszéllyel kellett szembenéznie a távoli kontinensen - a csoportjában egyik lány például maláriát kapott. Tapasztalatai következtében Kelly átgondolt mindent, megtanulta értékelni a családját és azt, amit az élet ad neki. Az Afrikában töltött 25 nap bevallása szerint „friss levegőt hozott az életébe”. Következő terve a Kilimandzsáró megmászása volt, százhetven ember társaságában vágott neki a hegynek, úgy, hogy közülük nem ismert senkit és ő volt a legfiatalabb a csoportban. Azóta is folyamatosan utazik, közben modellkedik és szépségtippekkel látja el a lányokat saját blogján.

nelson _ kelly

Kelly Piquet és Nelson Piquet Jr.

Testvére, Julia díjugrató versenyeken vett részt, majd nővére nyomdokaiba lépve kipróbálta magát a kifutókon is, 2003-ban a Sao Paoló-i Divathéten volt látható. Sokáig Monacóban élt anyjával, mígnem 2007 februárjában Brazíliába költözött apjához.

Sylvia és a versenyző egy ideig szüneteltette kapcsolatát, ezalatt a pilóta barátnője a belga Katherine Valentin volt, akitől szintén született egy gyermeke 1987-ben, a fiú a Laszlo nevet kapta. Szakításuk után Katherine a pletykák szerint járt Ayrton Sennával is. Laszlo is örökölte apjától a versenyzés szeretetét, de ő inkább a kétkerekűeket választotta, a Supermoto bajnokságában vesz részt.

Piquet a hozzá hasonlóan brazil származású, nála tizenkilenc évvel fiatalabb Viviane de Souza Leaót 1993-ban ismerte meg, és jelenleg is vele él házzasságban. Két gyermekük született, Pedro és Marco. Pedro szintén versenyzik, 2006-ban kezdett gokartozni, 16 évesen már a brazil Formula-3 bajnoka lett.

Viviane _ Piquet (2)

Piquet harmadik felesége, Viviane de Souza Leao

Viviane szabadidejét legszívesebben otthon a családjával és barátaival tölti, igazi rajongója az Apple termékeinek, szeret fényképeket és családi videókat szerkeszteni. Nagyon figyel életmódjára, ragaszkodik az egészséges táplálkozáshoz, így két gyermek után, a negyvenes éveiben járva megirigyelhetnék alakját még huszonéves lányok is.  Mindig sportolt, tiniként balettozott és gimnasztikázott, néhány éve visszatért az edzőterembe, elkezdett súlyokat emelni, azóta pedig minden nap edz és piláteszre jár. Ismerősei szerint mindig elegáns, diszkrét és határozott, pontosan tudja, hogy mit akar. Kedvenc nyaralóhelye St. Barth és New York.

2007-ben túl sok büntetőpontja miatt bevonták Piquet jogosítványát, amiket gyorshajtásért és nem megfelelő helyeken való parkolásokért kapott. Szinte vele egyidőben felesége Viviane is hasonlóan járt, így hetekig együtt jártak az oktatásokra. 

Kelly, Lazlo, Marco,  Pedro, Vivianne, Nelson

Piquet családjának egy része - Viviane mellett Kelly, Laszlo, Marco és Pedro
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: