DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Chrysler Pacifica 2017 – Viszlát, Town&Country!

Nyugdíjba vonul a Chrysler Town & Country, helyére az új Pacifica érkezik.

chryslerpacifica2017b



Az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatja be a FCA konszern az új Chrysler Pacifikát, mely a nyugdíjba vonuló Town & Country helyét veszi át. Valószínűleg a Chrysler amiatt döntött a névváltás mellett, mert a nagy egyterű teljesen új alapra építkezik, mely egy jelentős – 136 kilogrammos – súlycsökkentést is lehetővé tett. Ettől azonban még a Pacifica nem pehelysúlyú, cserébe az üresen is majdnem két tonnás egyterű rengeteg helyet nyújt az utasoknak és a csomagoknak egyaránt.

chryslerpacifica2017d

A Chrysler 200-asra emlékeztető modern dizájn mögött ugyanis első osztályú helykínálat és variálhatóság rejtőzik, utóbbihoz a padlóba hajtogatható, korábban is remekül bevált Stow ’n Go ülésrendszer is hozzájárul. Újdonság viszont a kabinban a 8,4 colos érintőképernyővel kommunikáló Uconnect infotainment berendezés, amihez egy hátsó utastéri szórakoztató rendszer is csatlakoztatható, méghozzá két 10 colos érintőképernyővel együtt.

chryslerpacifica2017

A Pacifica mozgatásáról egy benzinmotor illetve egy hibrid hajtáslánc gondoskodik, mindkettőben egy 3.6 literes, szívó V6-os erőforrás jelenti az alapot. A normál modellben 287 lóerő leadására képes a benzines aggregát és egy kilencfokozatú automata váltó kapcsolódik hozzá. A hibrid rendszer összteljesítménye 248 lóerő, s az energia tárolására egy 16 kWh-s akkumulátor gondoskodik. Ennek segítségével akár 48 kilométert képes megtenni majd a Pacifica tisztán elektromos üzemmódban, miközben akár két óra alatt fel is tölthető egy 240 voltos csatlakozóról. Hybrid hajtáslánc esetén azonban a tulajdonos bukta a Stow ’n Go üléseket, mivel az akkumulátor a padló alatt rejtőzik. A Pacifica tavasszal kerül a kereskedésekbe.

chryslerpacifica2017f

chryslerpacifica2017e

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: