DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

Mugen-Honda - Tokiói meglepetések

A Mugen öt különböző Honda-koncepcióval készül a január 16-án kezdődő Tokiói Autószalonra.

mugenhonda06



A 2016-os Tokió Autószalonon a Mugen öt új modellel lepi meg a hazai közönségét, mindegyik a japán márka erejét hivatott megmutatni. A „Mugen Power 2016” szlogen égisze alatt készülő modellek közül elsőként a Civic Type R-t vesszük szemügyre, mely elsősorban aerodinamikai kiegészítőket kapott a tuning-program során. Az ötajtós sportkocsi számtalan extra órát töltött a szélcsatornában annak érdekében, hogy tovább javuljon az autó kezelhetősége. Ezek az alkatrészek később egyenként is megvásárolhatók lesznek.

mugenhonda03

A „Super Little Sport” koncepción alapuló Honda S660 is agresszívabb külsőt kapott a gyárinál, természetesen hasonló okok miatt, mint a Civic Type R. „Nála” is radikálisabb azonban az S660 MUGEN RA prototípus, mivel nemcsak a külsejét, hanem motorjának teljesítményét is megnövelték a Mugennél.

mugenhonda

Az apró kétüléses roadster után következzen egy egyterű, az öt- vagy hétüléses Step WGN Spada sem kerülhette el a sorsát. Többek között impozáns, aranyozott hűtőráccsal, új első légterelővel és hátsó spoilerrel gazdagodott a karosszériája, továbbá immár 18 colos könnyűfém felniken gördül a dinamikus megjelenésű kisbusz.

mugenhonda02

Végül, de nem utolsósorban az Európában is forgalmazott Vezellel zárjuk a sort, gyönyörű Premium Crystal Red Metallic fényezéssel, átdolgozott hűtőráccsal és sportos karosszéria-kiegészítőkkel. Premier január 15-én, Tokióban.

mugenhonda05

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: