DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

FIAT Tipo 2016 – Szedánnak született

A "szedánnak született" új Fiat Tipo a kényelem, a gazdaságosság és a fejlett technológiai tartalom különleges egységét kínálja. Mindezt utánozhatatlan olasz stílusban, amit most videón is megnézhetünk.

A FIAT Tipo elsősorban a fejlődő piacok számára készül Törökországban, ám formáját Olaszországban, az FCA formatervezési központjában tervezték. Mivel eleve lépcsőshátú modellnek készült, formaterve teljesen természetes, s a fara is harmonikusan illeszkedik a karosszéria többi részéhez.
fiattipo2016



A 4540 milliméter hosszú kompakt limuzin 2640 milliméteres tengelytávja tágas belső teret eredményez, miközben a csomagtartó kapacitása meghaladja az 520 litert. Hamisítatlan Fiathoz illő módon az új Tipo olyan fejlett technológiai megoldásokat vonultat fel, amelyek a vezető és utasai számára egyaránt élvezetesebbé teszik a fedélzeten töltött időt. Ezt a célt szolgálja a bőséges alapfelszereltség, valamint a külön megrendelhető UconnectTM rendszer.

fiattipo2016b

A motorkínálat piactól függően kétféle benzinmotorból (1,4 literes, 95 lóerős, illetve 1,6 literes, 110 lóerős automata sebességváltóval), valamint kétféle Multijet II turbódízel erőforrásból (1,3 literes 95 lóerős, illetve 1,6 literes 120 lóerős) áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: