DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Bemutatta 670 lóerős kabrióját a Ferrari

Leleplezte újdonságát a Ferrari - még ha nem is a beígért F12 Specialéről, hanem a márka legerősebb középmotoros nyitott tetőséről, a 488 Spiderről rántotta le a leplet a gyártó.

Hiába várt mindenki az F12 Specialéra, a Ferrari úgy tűnik, csak Genfben mutatja be a várva várt modellt, helyette viszont most megcsodálhatjuk minden idők legerősebb Ferrari kabrióját, a 488 Spidert.

image (5)_1



Az új modell elődjéhez hasonlóan nyitható kemény tetős kivitelben készült, ám a 488-as jóval könnyebb 458-as elődjénél. A Ferrari sajtóanyaga szerint a kocsi keretét 11 különböző alumínium ötvözet kombinációja alkotja. Ennek eredménye a 25 kilós súlycsökkenés, a váz mégis ugyanazzal a torziós merevséggel bír, mint a kupénél használt.

image (6)

A 488 Spiderbe a testvérmodell GTB-ből már ismert, V8-as biturbófeltöltésű 3.9 literes erőforrás került, amelynek maximális nyomatéka 760 Nm. A 0-200-as sprintet a nyitott tetős változat 8,7 másodperc alatt teljesíti.

image (1)_6

Az új Spider hivatalos bemutatója a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz, így nem meglepő, hogy a Ferrari még nem árulta el az autó árát, de a szakemberek körülbelül 200 ezer fontra számítanak. 

image (2)_4

image (3)_3

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: